Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčení hemeroidální nemoci

Příspěvky

ambulantní metody a postupy

11. 1. 2008

Obrazek

 

Nejnovější metoda léčení hemeroidů v ČR- HAL Doppler

10. 1. 2008

ObrazekPrincipem ambulantního zákroku HAL Doppler je detekce přívodné hemeroidální cévy ultrazvukem  a následně pomocí chirurgického instrumentaria její opich a podvaz. Podvázání cObrazekévy je klientem velmi dobře snášeno, neboť celý operačnízákrok probíhá v oblasti konečníku, která nemá nervová zakončení pro bolest.
 

Hemeron

9. 1. 2008

Ambulantní metoda léčení HN, při níž dochází k elektrokoagulaci (ošetřní elektrickým proudem) baze hemeroidálního uzlu. Je to metoda nechirirgická  poměrně rozšířená v tuzemsku.

ObrazekNevýhodou je možnost ošetření "jen" hemeroidálního uzlu a nikoliv přívodné tepny a nutnost několikanásobného ošetření při větším počtu uzlíků.

 

Barronova ligatura

8. 1. 2008

Ambulantní metoda, při níž je do konečníku vložen anoskop a speciálním aplikátorem je na nemocný hemeroidální uzlík,pokud možno do nebolestivé části střeva, naložena gumová hadička. 

Obrazek

Obrazeknevýhoda -  léčení důsledku onemocnění, nikoli příčiny , možnost bolestivosti a krvácení při odlučování

 

Fotokoagulace

6. 1. 2008

Ambulantní metoda léčení HN , při které se využívá tepelné energie světla a specObrazekiálním přístrojem se aplikuje opět do baze hemeroidálního uzlu.

Zaléčení principielně stejné jako Hemoron, jeho výhodou je rychlost  provedení a tím zatížení pacienta .

ObrazekJadná se o zaléčení důsledku  a nikoli příčiny onemocnění, poměrně vysoká cena , nutnost opakované aplikace ke zhojení

 

Skleroterapie

6. 1. 2008

Obrazek

Ambulantní metoda, která se již opouští.Sklerotizační látka se aplikovala injekční jehlou do baze hemeroidálního uzle. Jednalo se o metodu léčení důsledku onemocnění.

 

operační léčba HN

2. 1. 2008